Sebastiaan Cobelens

Je schrijft regelmatig artikelen voor de Weerspiegel en Weer Magazine. Vertel eens daarover.

Ja, dat vind ik leuk om te doen. Nieuwsgierig duik ik in het verleden. Een speurtocht voor volwassene.  Vooral Delpher is zo rijk aan informatie. Meestal gaat het dan om kunst en weer of een historisch onderwerp. Vooral schilderkunst uit de negentiende-eeuw vind ik mooi. Denk daarbij aan Schelfhout, Israëls, gebroeders Maris en Breitner. Mijn aandacht gaat vooral uit naar de 19de en 20ste eeuw. Ook vind ik oude foto’s erg boeiend. Vooral de Daguerre type foto’s zijn zo helder, fraai en geven echt een kijkje in het verleden.

Favoriete plek als het wintert in Nederland?

Wintersport in de Alpen heb ik nooit gedaan. Sowieso wil ik niet op vakantie in de winter. Want, stel dat het wintert hier. Dat wil ik niet missen. Mijn favoriete plek is het Naardermeer. Ook zomers ben ik daar graag. Het is ronduit magisch om tussen rietkragen te schaatsen. Verder vind ik een bos met een sneeuwlaag prachtig, zoals op 1 april 2022. Door de dooi viel de sneeuw uit de bomen, dan was een prachtig gezicht. 

Kun je iets vertellen hoe het programma van de Wintermeeting tot stand komt?

Ergens in de zomer begint het kriebelen. Wat gaan we doen? We spreken met elkaar. En dan nodig ik de mensen uit. We willen een veelzijdig programma. Verschillende onderwerpen. Dit jaar kiezen we ervoor om de presentaties vrij kort te houden. 15-20 minuten. Daarnaast hebben we twee rondetafelgesprekken. De onderwerpen komen voort uit een brainstorm daarover. In de pauze kiezen we voor mooie beelden. Er is zoveel fotografeertalent dat we daar niet om heen kunnen en willen.  

Hoe vind je dat de Wintermeeting zich ontwikkelt?

Ja, gaaf. We mogen niet klagen over de belangstelling. Blij dat we wederom bij elkaar komen. Ik zou nog wel wat meer feedback of inbreng vanuit de community willen krijgen. Wat vinden mensen leuk om te zien? Of dat mensen zich aanmelden om een presentatie te houden e.d. Maar, al met al, hebben we in een paar jaar tijd iets moois neergezet en gaan we hier nog wel een tijd mee door.